Marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat spoturi video ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în cadrul unei campanii de informare cu privire la importanţa creşterii siguranţei în mediul şcolar. Aceste clipuri video încurajează o atitudine responsabilă şi educa elevii pentru a face faţă situaţiilor de risc.
„În cazul în care observi incidente de violență școlară sau trafic de droguri, anunță-le la 119. Vocea ta poate face diferența! Vorbește! Protejează! Campanie realizată de Poliția Română,” este mesajul unuia dintre spoturile, care sunt prezentate în trei variante diferite.
„Este esențial ca acest mesaj să creeze emoția de care avem cu toții nevoie. Copiii au nevoie să simtă empatie, să se simtă sprijiniți de adulți, să știe că sunt ascultați cu adevărat și să simtă prezența lor nu doar fizic, ci și emoțional. Din păcate, cred că aceasta este o lipsă în societatea românească de astăzi și această tendință poate fi observată la nivel global.”
„Prin acest demers, încercăm să tragem un semnal de alarmă și să aducem atenție asupra importanței comunicării empaticii între adulți și copii.” Acestea au fost declarațiile lui Alexandru Leuţu, directorul Direcţiei Siguranţă Şcolară din cadrul Poliţiei Române.
Anunțurile de siguranță, deja postate pe site-ul MAI și pe cel pentru siguranța școlară, vor fi difuzate și în școli, astfel încât un cod QR poate fi accesat în unitățile de învățământ.
Preşedintele CNA, Monica Gubernat, a propus redirecţionarea cererii IGPR către SRR şi SRTv la nivel local, regional şi naţional timp de şase luni. De asemenea, a sugerat transmiterea spoturilor publicitare către serviciile de streaming care au fost notificate. Această idee ar putea fi un experiment bun pentru a creşte expunerea online.
Conform unui reprezentant al Poliţiei Române, 70% din copiii care sunt victime sau martori la acte de violenţă în şcoală nu raportează astfel de evenimente sau incidente adulţilor din jurul lor sau autorităţilor publice.
Comentează pe FACEBOOK