duminică 19 mai 2024

Cultura strigă după ajutor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

„Sprijinirea sectorului cultural trebuie să înceapă azi! Așa cum HoReCA, un alt sector grav afectat, se bucură de sprijinul autorităților, și cultura are nevoie de o atenție imediată. Sectorul Cultural are nevoie de o alocare substanțială de fonduri, din cele 30 de miliarde de euro din PNRR, fiind primul sector închis de pandemie și ultimul care își va putea reporni activitatea.

Contăm pe sprijinul premierului, Florin Cîțu și al Ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în a le implementa și finanța. Redresarea culturii și repornirea ei azi sunt proiecte care pot și trebuie să fie incluse în PNRR.

[…] Orice întârziere în aplicarea planului pe care Ministerul Culturii îl propune acum, reprezintă nu numai o condamnare la dispariție a unei părți importante a industriei culturale din România, ci și anihilarea antreprenoriatului cultural, care susține dezvoltarea acestui domeniu. Reprezentanții sectorului sunt solidari astăzi, în sprijinirea acestui demers, de a implementa sceheme de ajutor de stat pentru sectorul cultural. Ajutoarele propuse trebuie acordate urgent, la fel ca în cazul HoReCa, sector pentru a cărui redresare au fost deja incluse fonduri în buget.

Totodată, ne dorim ca acesta să fie un prim pas către deschiderea unui dialog la nivel guvernamental pentru a găsi soluții complete pentru relansarea activității în domeniul cultural în condiții de siguranță și pentru definirea unui set de măsuri urgente și concrete care să ofere predictibilitate în acest sector grav afectat”, au declarat reprezentanții Asociației Române a organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România într-un comunicat de presă.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro