joi 7 decembrie 2023

Stagiul militar voluntar, introdus în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că ministerul său urmează să publice un proiect de lege care prevede două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă şi cei care vor efectua voluntar stagiul militar.   

Potrivit acestuia, la acest moment ar exista 1.400 de cereri pentru rezervişti voluntari în Armată, dar ar exista mai multe cereri și de la persoanele care doresc să urmeze stagiul militar voluntar.

„Le deschide şi posibilitatea de o carieră militară acest lucru, dar în condiţii de război, văzând acest grozăvii, oamenii simt nevoia – şi este un lucru foarte bun – să fie pregătiţi pentru orice situaţie.

Mâine (miercuri – n.r.) cred că am ultima discuţie şi trimitem proiectul pentru avizare la ceilalţi, am discutat acest proiect şi cu alte categorii din sistemul de ordine publică şi apărare, nu numai noi suntem, dar îl vom supune practic şi avizării altor ministere şi o să-i dăm drumul în foarte scurt timp”, a afirmat Vasile Dîncu, marți seară, la Digi24.

Potrivit ministrului Apărării, cei care vor merge voluntar să facă pregătire militară, în baza acestui proiect, vor fi plăţiti cu aproximativ 3.000 de lei lunar, în funcție de grad, de studiile pe care le au, de modul în care sunt încadraţi.

 În perioada în care sunt chemați la unitate, ei vor primi practic primesc salariul aferent funcției și gradului lor militar, la fel ca militarii în activitate care au funcții similare. În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili, ar urma să primească lunar 10% din salariul aferent funcției militare pe care o au ca rezerviști.

Rezerviștii voluntari ar urma să încheie primul contract cu Armata pe o perioadă de 4 ani.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro