sâmbătă 2 martie 2024

Starea de alertă în România nu va mai fi prelungită

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după şedinţa privind gestionarea pandemiei, de la Palatul Cotroceni, că s-a hotărât să nu se mai prelungească dincolo de 8 martie starea de alertă din România. Începând cu această dată vor fi eliminate și multe dintre restricții.

Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final, a mai afirmat şeful statului, arătând că trebuie să rămânem vigilenţi şi pe mai departe.

”Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de vgestionarea acestei situaţii, decizii cu impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare, cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am decis să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final”, a spus şeful statului.

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19. „ Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”, a spus președintele. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro