Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile

Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, Decizia Executivului se aplică de marți, 15 septembrie. De asemenea, au fost stabilite și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Este a patra oară când starea de alertă se prelungește.

„Se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale. De subliniat că pe partea campaniei continuă regulile care sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel 50 în interior, 100 în exterior. Portul măştii, igiena”, a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei de luni a Guvernului.

Printre noile reguli care se vor aplica în ziua votului se numără obligativitatea dezinfectării mânilor la intrarea și la ieșirea din secțiile de votare. 

„La nivelul secţiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al Ministerului Sănătăţii, împreună cu MAI şi cu avizul AEP, va exista un ordin care va stabili regulile. Ele includ aspecte care privesc accesul şi modul în care se va desfăşura votul. Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea şi ieşirea din secţia de vot. Cartea de identitate va fi introdusă informatic .Alegătorul va primi ajutor în acest sens. Cei care au buletine vechi vor fi manipulate de lucrătorii din secţia de vot. Inclusiv portul măştii obligatoriu la toţi cei care participă la procesul de vot şi a celor care vin să voteze. Pentru manifestaţii şi adunări publice va fi un număr de maximum 100 de persoane în spaţii deschise, dar aplicându-se portul măştii, distanţarea şi celelalte aspecte ce ţin de igienă”, a explicat Arafat.

 

Comentează pe FACEBOOK