duminică 14 iulie 2024

Starea sănătăţii lui Joe Biden pusă sub semnul întrebării

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marţi, parlamentarii democraţi au adus în discuţie starea sănătăţii lui Joe Biden, în timp ce Casa Albă şi preşedintele însuşi se luptă cu „incendiul” fără succes, conform comentariilor France Presse de miercuri.

Sperăm că va lua decizia dificilă și dureroasă de a se retrage din cursa electorală. Îi cerem cu respect să o facă, a scris Lloyd Doggett, parlamentar din Texas, marți la prânz. El este primul democarat care îi cere public lui Biden să renunțe la candidatură.

În contextul neîncrederii crescute în Partidul Democrat, vicepreședinta Kamala Harris a afirmat marți cu mândrie că face echipă cu președintele Biden.

”Suntem încrezători că Joe Biden va fi învingătorul, asemenea cazului când l-am învins pe Donald Trump”, a declarat ea pentru CBS News.

Harris s-a evidențiat prin optimismul ei într-o tabără democratică tot mai pesimistă, mai ales după dezbaterea jenantă din joia trecută între Biden și Trump.

Nancy Pelosi, fostul preşedinte democrat al Camerei Reprezentanţilor, consideră că ar trebui să ne întrebăm dacă această situaţie este doar un episod izolat sau o stare durabilă. Acesta a afirmat într-o emisiune pe canalul de televiziune preferat de Joe Biden, MSNBC.

În timpul unei întâlniri cu donatorii democrați în apropiere de Washington, liderul de la Casa Albă a explicat motivele celor 90 de minute dezbateri televizate eșuate.

sănătăţii
santatea lui joe biden pusa sub semnul intrebarii

A recunoscut că nu a fost cea mai bună strategie să călătorească înaintea confruntării televizate cu Trump, deoarece acest lucru l-a afectat negativ și l-a făcut să pară obosit pe scenă. Cu toate acestea, nu consideră că este o scuză, ci doar o explicație pentru prestația sa.

Între 5 şi 9 iunie, preşedintele american a călătorit în Franţa, apoi între 12 şi 14 iunie a vizitat Italia. În această perioadă, a avut loc un eveniment electoral în statul California. După aceste două vizite, el s-a pregătit pentru dezbaterea din 27 iunie timp de şase zile la reşedinţa de la Camp David. În această perioadă, nu au fost programate activităţi publice.

În această săptămână, Joe Biden va susține un interviu pentru postul ABC News și va organiza o conferință de presă săptămâna viitoare. Casa Albă intenționează astfel să demonstreze abilitatea lui Biden de a se exprima fluent fără ajutorul unor promptere.

Un sondaj CNN din ziua de marţi arată că 75% dintre alegătorii intervievați cred că Partidul Democrat ar avea mai multe șanse în alegerile din noiembrie cu un alt candidat decât Joe Biden.

Potrivit ultimelor sondaje, Donald Trump are 49% din intențiile de vot la nivel național, în timp ce rivalul său democrat se situează la 43%. Acest contrast nu s-a schimbat față de sondajul anterior din luna aprilie.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro