luni 25 septembrie 2023

Start-up Nation și Femeia Antreprenor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În peisajul antreprenorial din România, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) urmărește constant să susțină afacerile întreprinderilor mici și mijlocii prin diversificarea ofertei de garantare, atât din surse proprii, cât și în cadrul programelor
guvernamentale, prin care se asigură suport anumitor sectoare economice.
Rolul garanției FNGCIMM este de a prelua riscul creditelor contractate de IMM-uri, garantând până la 80% din valoarea acestora, inclusiv pentru beneficiari de tip start-up.
Sunt garantate finanțări pe termen mediu și lung de tipul creditelor pentru investiții și finanțări pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru.
Garanția se acordă în baza unei documentații de garantare înaintată de către banca finanțatoare, documentație care include solicitarea de garantare semnată de bancă, documentația de creditare în baza căreia banca a aprobat finanțarea și documentele din care reiese că solicitantul creditului se încadrează în categoria IMM. Pentru analiza solicițărilor de garantare FNGCIMM nu percepe niciuncomision de analiză.

Până la jumătatea lunii august 2023, FNGCIMM a acordat peste 970 de garanții din surse proprii, aproape dublu față de numărul acordat pe tot parcursul anului 2022. Valoarea acestor garanții depășește 270 milioane lei, pentru finanțări în valoare de cca. 416 milioane lei.
Creșterea importanței garanțiilor din surse proprii este reflectată în cifrele înregistrate de FNGCIMM privind programele Start UP-Nation și Femeia Antreprenor.
Prin Programul Start UP-Nation, s-au analizat și aprobat peste 550 de garanții în nume și cont propriu, cu o valoare de aproximativ 87 milioane lei pentru finanțări de peste 108 milioane lei. În același timp, programul Femeia Antreprenor a adunat deja 135 de solicitări de garantare, cu o valoare de aproximativ 21 milioane lei pentru finanțări de aproximativ 27 milioane lei.
Aceste garanții din surse proprii înseamnă mai mult decât un simplu sprijin financiar, înseamnă încredere în potențialul IMM-urilor, reducând riscurile de credit percepute de bănci și crescând probabilitatea de aprobare a finanțării.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro