miercuri 27 septembrie 2023

Statul român, agenție imobiliară de lux

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Statul român a devenit unul dintre principalii jucători pe piața imobiliară, cu tranzacții de zeci de milioane de euro pe an. Prin RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat), statul a vândut 363 de imobile în perioada 2013-2022 și a obținut din această activitate aproape 80 de milioane de euro, potrivit datelor consultate de Fanatik. RA-APPS deține, în continuare, active de peste 700 de milioane de euro.

În 2011, RA-APPS a vândut 11 imobile, în valoare de 10,5 milioane euro (fără TVA).

Între proprietățile înstrăinate în ultimii ani se numără o seră cu flori și răsaduri, cu terenul aferent (4.200 mp), în Aleea Modrogan nr 1A. Licitația a avut loc în noiembrie 2014 și a fost adjudecată de un important dezvoltator imobiliar, pentru 4,43 milioane euro.

Aici urma să se ridice un cartier cu apartamente de lux, One Modrogan, însă investițiile au fost oprite de instanță printr-o hotărâre definitivă, la solicitarea edilului Nicușor Dan.

Al doilea cel mai scump imobil vândut de statul român este un bloc din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr 21, vândut la licitație în noiembrie 2021 pentru 2,3 milioane euro.

A mai fost vândut un apartament în Bulevardul Aviatorilor, ce a aparținut generalului Ștefan Gușă, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române începând cu anul 1986, pentru suma de 2,26 milioane euro (plus TVA).

De asemenea, a fost înstrăinată Vila 11 din Snagov (2,12 milioane euro). 

Complexul hotelier Gloria din Suceava a fost vândut în iulie 2016 către un om de afaceri local pentru suma de 2,05 milioane euro (plus TVA).

O vilă situată ă pe Șoseaua București-Ploiești a fost vândută pentru 1,9 milioane euro.

Pe multe dintre aceste locuri se dorește construcția unor blocuri sau clădiri de birouri.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro