Stelian Ion o scaldă cu sentința britanică pe cazul Popoviciu

La 2 luni de la sentința Înaltei Curți de la Londra, care nu doar că respinge extrădarea omului de afaceri Puiu Popoviciu, dar aruncă și o anatemă pe justiția din România, autoritățile mioritice sunt impasibile. Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost întrebat aseară la emisiunea Săptămâna Financiară cu Dan Bucura despre măsurile ce au fost luate după această „palmă” venită de la Londra. Reprezentantul guvernului a preferat să răspundă că din informațiile pe care le are, procuratura britanică ar fi declarat recurs cu privire la acea sentință. Acest lucru nu are însă nicio legătură cu lucrurile grave pe care lordul britanic le-a precizat în motivarea sentinței sale. Acolo se vorbește despre Încălcarea dreptului la apărare în procesul omului de afaceri, precum și de suspiciuni de corupție referitor la cei care au instrumentat și finalizat acel dosar.

„Am informația că acea decizie a Curții din Marea Britanie a fost contestată. Trebuie să vedem dacă decizia va rămâne definitivă. Abia după aceea, dacă va rămâne definitivă, vom vedea ce e de făcut”, s-a eschivat demnitarul.

În mod inexplicabil, procurorul care a instrumentat acel caz este astăzi șeful celebrei și controversatei Secții Speciale de Investigare a Magistraților, iar judecătorul care a dat sentința este fericitul „posesor” al unui dosar de corupție la respectiva instutuție. Dosarul judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran zace în sertarele SIIJ, acolo unde legea o face procurorul Nicolae Marin.

Comentează pe FACEBOOK