duminică 14 iulie 2024

Strategia PNL pentru moțiune

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban susține că la acest moment nu există un număr suficient de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură inițiată de PSD și susținută de UDMR.

„Obiectivul fundamental al PNL în alegerile locale este sa pună în practică vointa cetățenilor, care își doresc alegerea primarilor în 2 tururi, cu 50 la sută plus 1 din numărul celor care se prezintă la vot (…) Plecând de la acest obiectiv fundamental, am decis ca parlamentarii PNL să fie prezenți în plen la moțiunea de cenzură și să voteze la vedere, împotriva moțiunii. De asemenea, conducerile grupurilor parlamentare sunt mandatate să negocieze cu toate grupurile parlamentare și cu parlamentari individuali să îi convingă că este foarte importantă adoptarea sistemului de alegeri în două tururi, astfel încât să nu voteze moțiunea de cenzură”, a declarat Orban, luni, la finalul Biroului Politic al PNL.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban este citită, luni, în Parlament. Pentru a demite Guvernul, este nevoie de 233 de voturi, iar PSD ar avea voturile necesare, după cujm susține Marcel Ciolacu.

Totodată, Orban îi trimite pe șefii de organizații să candideze la locale.

„Prima decizie este ca președinții organizațiilor județene, acolo unde nu există, conform sondajelor de opinie, candidați care să rezulte că au șansa de a câștiga, să-și asume răspunderea candidaturii fie la primăria municipiului reședință de județ, fie la președinția consiliului județean. De asemenea, a doua decizie este ca în alegerile locale PNL să nu primească ca si candidat la funcția de primar niciun primar care este astăzi în PSD”, a declarat Ludovic Orban.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro