luni 17 iunie 2024

Subalternii lui Boc, recompensați pentru condiții grele de muncă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Deseori, angajații de la stat primesc sume de bani care pot ajunge și la 2.000 de lei/lună pentru condiții dăunătoare de muncă. Adică, sunt stresați, expuși la radiațiile venite de la computer sau au praf pe birouri.

NewsWeek prezintă cazul angajaților de la Primăria Cluj Napoca, condusă de edilul Emil Boc. 

Primăria Cluj-Napoca spune că „sporul pentru condiții de muncă (vătămătoare) a fost aprobat prin Hotărârea nr. 635/2019 a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, pe baza Buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de muncă emise de către Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj – Medicina Muncii”.

Suma  pe care instituția a plătit-o, pe anul 2021, angajaților pentru spor condiții de muncă (vătămătoare) – 10.395.714 lei. Numărul persoanelor care au beneficiat în anul 2021 de acest spor este 975.

Expertiza a fost întocmită de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, care a constatat că următorii cinci factori de risc: „existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune a acestora asupra organismului; intensitatea de acțiune a factorilor nocivi și asocierea acestor factori; durata de expunere la acțiunea factorilor nocivi; existența unor condiții de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura și nivelul morbidității în raport cu specificul locului de muncă”.

Astfel, pentru a nu se mai simți stresați angajații, primăria a luat unele măsuri, și anume: achiziție scaune ergonomice; achiziție calculatoare și monitoare noi; renovare birouri (zugrăvit și schimbat pardoseala); achiziție echipamente de protecție în cadrul compartimentelor unde s-a impus acest aspect prin natura activității desfășurate.

Deși, s-au făcut lucrări ample pentru desfășurarea activității în bune condiții sanitare, factorii nocivi nu au dispărut, cel puțin pe parcursul anului trecut. Astfel că, angajații primesc în continuare tot felul de sporuri.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro