vineri 14 iunie 2024

Summit cu Președintele al-Sisi: China și lumea arabă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi şi liderii din Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Tunisia vor face o vizită în China săptămâna aceasta, conform unui comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Începând cu 28 mai, liderii vor vizita China şi vor participa la deschiderea celei de-a zecea conferinţe ministeriale a Forumului de Cooperare China-Şările Arabe. Acest lucru a fost confirmat de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying.

Delegaţia va fi formată din lideri de stat importanți cum ar fi regele Bahreinului Hamad bin Isa Al Khalifa, președintele Tunisiei Kais Saied și șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite.

Această întâlnire are loc într-un moment important, când China încearcă să devină un mediator în conflictul din Orientul Mijlociu dintre Hamas şi Israel.

China a sprijinit întotdeauna cauza palestiniană și susține o soluție cu două state în conflictele israeliano-palestiniene.

Xi Jinping, președintele Chinei, a făcut apel la o „conferință internațională pentru pace” în vederea rezolvării conflictului.

Preşedintele
china si emiratele arabe unite

În cadrul unei întâlniri între miniștrii de externe din Autoritatea Palestiniană, Indonezia, Egipt, Arabia Saudită și Iordania în luna noiembrie la Beijing, s-au purtat discuții despre „dezescaladarea” conflictului actual dintre Israel și Palestina.

Conflictul din Fâşia Gaza a izbucnit la 7 octombrie, după un atac al unor comandouri Hamas infiltrate pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza. Bilanţuri oficiale israeliene arată că acest atac a dus la moartea a peste 1.170 de persoane, în principal civili.

Acum câteva zile, 252 de persoane au fost luate ostateci pe teritoriul palestinian. Deşi un armistițiu din noiembrie a dus la eliberarea aproximativ o sută dintre ele, încă mai sunt 121 de ostateci ținuți în Gaza, dintre care 37 au murit, conform informațiilor furnizate de armată.

Ca urmare, armata israeliană a declanșat o ofensivă devastatoare asupra teritoriului palestinian, rezultând moartea a cel puțin 35.984 de persoane, în mare parte civili, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății din cadrul guvernului Hamas.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro