luni 26 februarie 2024

Surpriză: Emmanuel Macron A Întrat într-un Bar și a Câștigat Loteria Biodiversității

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele francez, Emmanuel Macron, a făcut o vizită în estul Franței și a surprins vineri, intrând într-un bar, unde a participat la „Loteria biodiversității”. Acest joc, bazat pe tichete răzuibile, a fost lansat de compania Francaise des Jeux pentru a sprijini proiecte de conservare a faunei și florei, conform informațiilor furnizate de AFP.

Achiziționând un tichet în valoare de trei euro, președintele a câștigat șase euro și a decis să reinvestească această sumă, obținând încă șase euro, în cadrul activităților desfășurate la Cafe de la Poste din Moirans-en-Montagne, situat în parcul natural regional Haut-Jura, conform agerpres.ro.

Noul joc cu tichete răzuibile „Mission Nature” a fost lansat pe 23 octombrie și are ca scop susținerea a aproximativ 20 de proiecte de conservare a naturii.

Emmanuel Macron a vizitat regiunea Jura pentru a participa la programul său „Un jeune, Un arbre” (Un tânăr, Un copac), care oferă fiecărui elev de liceu ocazia să planteze un copac. Acest demers a fost prezentat de Palatul Elysée ca fiind „simbolic, republican și cu vocație educativă” în domeniul protejării mediului.

Însoțit de aproximativ 40 de elevi, președintele francez a sădit vineri stejari și cedri, apoi a apelat la „mobilizarea națiunii” pentru ca Franța să atingă obiectivul de a planta un miliard de copaci până în 2030.

Această idee a fost lansată de șeful statului francez într-un interviu acordat canalului HugoDecrypte de pe platforma YouTube la începutul lunii septembrie, când liderul de la Elysée a făcut un apel către o „generație în care fiecare școlar va planta un copac” în cadrul obiectivului de un miliard de copaci ce urmează să fie plantați în zece ani, anunțat după incendiile majore de vegetație din vara anului 2022. În regiunea Jura, amintirile despre acele incendii sunt încă proaspete.

Cererea președintelui francez de a desfășura o operațiune de plantare a fost privită cu critici de către anumiți ecologiști, precum membrii asociației Canopée.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro