marți 28 noiembrie 2023

Tanczos Barna a sfidat simbolurile țării. PNL îi cere demisia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, este în centrul unui scandal de proporții, după ce site-ul prosport.ro a scris despre un episod revoltător, petrecut la un meci de hochei, duminică, înaintea confruntării cu Ungaria. Potrivit sursei citate, înainte de partidă, jucătorii tricolori de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au cântat imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu rivalii lor maghiari. Mai mult, ministrul ar fi stat în galeria Ungariei, scrie presa sportivă, deși Tanczos Barna a negat acest lucru.

„INADMISIBIL! Am rămas consternat şi sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei”, a scris vicepreşedinte al PNL şi lider judeţean al PNL Satu Mare, Adrian Cozma, pe Facebook.   

El i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să-l demită de urgenţă pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru sfidarea faţă de simbolurilor româneşti. Liderul PNL a catalogat gestul ministrului drept unul „incalificabil”, afirmând că măsurile trebuie luate imediat măsuri ferme.

„România a fost umilită şi de jucătorii care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc şi de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, şi a girat acest comportament nedemn şi care nu e o întâmplare”.   

Liderul liberal a amintit de un alt episod, când actualul „Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era preşedinte al Federaţiei”, spunând că imnul va fi cântat „şi de acum înainte”. 

„Este incalificabil gestul de duminică și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României!”, a mai scris Adrian Cozma.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro