sâmbătă 20 iulie 2024

Târgul de Crăciun de la Craiova i-a impresionat pe străini

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Târgul de Crăciun din municipiul Craiova a depășit Viena și este pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri organizate în Europa. Clasamentul a fost realizat de site-ul specializat europeanbestdestinations.com.

Pe primul loc se află Budapesta, pe cel de-al doilea este oraşul Gdańsk din Polonia, iar pe locul al patrulea s-a clasat Viena.

„Măcar suntem răzbunaţi, noi, românii, că suntem înaintea Austriei, astăzi. Realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu după aflarea rezultatului.

Anul trecut municipiul Craiova ocupase locul al șaselea, la același târg.

„Le mulţumesc tuturor celor care au votat Craiova pentru a deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun. Iată că suntem pe podium anul acesta. Asta înseamnă că trebuie să ne pregătim de următorul târg. (…) Sunt foarte mulţi turişti care au venit zilele acestea la Craiova şi sunt convinsă că după ce vor vedea noul clasament vor veni şi mai mulţi zilele următoare. Sunt convinsă că nu are nimeni căsuţe atât de frumoase de Crăciun. Sincer, speram să fie un loc mai sus decât locul 6. Am văzut că sunt foarte multe târguri de Crăciun foarte frumoase şi realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că, astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare”, a declarat Vasilescu.

Locul 5 a fost obţinut de Montbeliard, Franţa; locul 6 – Essen, Germania; locul 7 – Valkenburg, Olanda; locul 8 – Madeira, Portugalia; locul 9 – Govone & Asti, din Italia, iar pe locul 10 – Madrid, Spania.

Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut 41.884 voturi, iar multe dintre acestea au fost din afara României – SUA, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Germania. Din România, Craiova a fost singurul oraş înscris în competiţie.

Sursă foto: Facebook

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro