Tăriceanu, pus sub acuzare: mită 800.000 de euro

Călin Popescu-Tăriceanu a fost pus oficial sub acuzare, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru că ar fi luat mită 800.000 de euro. Totodată, procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinându-i lui Tăriceanu, în valoare de 3.204.640 lei.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2007-2008, când încă era prim-ministru, ar fi primit foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță, de la reprezentanții unei companii austriece, și și-ar fi exercitat atribuțiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei respective.

”M-am prezentat astăzi, mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru obtinerea unor foloase, indirect, de mită. Tot acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante – că în perioada în care am condus Guvernul s-au emis HG pentru a favoriza anumite companii. Premierul nu dă așa din pixul lui HG (…) Totul e pe o bază falsă, am cerut timp suplimentar pentru studierea dosarului și voi urma procedurile stabilite în cadrul procesului”, a declarat Tăriceanu la ieșirea din sediul DNA.

Klaus Iohannis a încuviinţat cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful statului a trimis, miercuri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui șefului ALDE şi a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la formularea acestei cereri, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

 

Comentează pe FACEBOOK