joi 22 februarie 2024

Țările din Europa care relaxează măsurile de carantină

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

A trecut Paștele Catolic, iar mai multe țări din Europa încep să relaxeze măsurile luate ca urmare a pandemiei de coronavirus care a lovit lumea.

După modelul Cehiei, care a relaxat măsurile de carantină încă de săptămâna trecută, Spania, Italia, Austria ies și ele de sub restricțiile impuse de teama COVID-19, potrivit Digi24.

Spania – Autoritățile de la Madrid anunță o relaxare a restricțiilor, deși această țară este grav afectată de COVID-19. Auroritățile spun că nu își mai permite economic ca oamenii să stea în case.  Astfel, toți cei care nu pot lucra de acasă vor merge de săptămâna aceasta la lucru. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele.

Italia – cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, se pregătește să revină la viața obișnuită, după o lună de carantină. De mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii. De asemenea, în regiunea Veneto se poate ieși inclusiv la activități în aer liber.

Cehia – Guvernul de la Praga anunță o redeschidere parțială a granițelor.  Amintim că de joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit, magazinele care vând şi repară biciclete, papetăriile. Oamenilor li s-a permis şi reluarea sportului în aer liber.

Austria – magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprinderile mici de procesare a cărnii se vor deschide din 14 aprilie. Viena anunță că și copiii vor merge la școală de luna viitoare.

Germania – Guvernul de la Berlin a primit cu brațele deschise lucrători din Europa de Est încă de săptămâna trecută.

Norvegia – Premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creşele, iar de pe 27 aprilie anumite şcoli şi universităţi.

Danemarca – de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădiniţele, iar elevii din ciclul primar se vor putea reîntoarce la şcoală.  Cei din ciclul gimnazial şi licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

România mai are de așteptat. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că măsura carantinei se va prelungi cu încă 30 de zile.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro