Stația de testare Drive-in (testare direct din mașină), făcută de o clinică privată în zona Băneasa, dă peste cap statisticile cunoscute pe coronavirus. Vorbim de un loc în care oricine se poate testa, iar probele prelevate sunt nu sunt prelucrate de autoritățile statului român. În filmarea de mai jos găsiți întreaga procedură, una extrem de simplă, de sigură și cu risc zero, comparativ cu ceea ce se întâmplă în spitalele de stat. Însă nu despre asta vreau să vorbim, ci de rezultatele de până acum, pe care jurnalist.ro le-a obținut în premieră. Ca să nu fie loc de interpretări, vă spun din capul locului că nu este vorba de date cu caracter personal. Asta, ca să nu se trezească vreun deontolog să înfiereze cu mânie proletară. Vorbim de cifrele în sine, de numărul de persoane depistate pozitiv cu Covid19 și de un număr îngrijorător de mare de asimptomatici.
Ei bine, așa cum v-am spus, statistica centrului cu pricina a scos la iveală un procent de 3 la sută de pacienți infectați cu coronavirus. La rândul lor, acești 3 la sută apar în ancheta epidemiologică drept persoane care au interacționat și interacționează zilnic cu foarte muți semeni. De ce este mult mai alarmantă această statistică decât cea a Guvernului, vă explic imediat.
Oficial, România a făcut 400.000 de teste până astăzi, de la începutul pandemiei. Avem tot oficial 18.594 de persoane pozitive. Adică 4,5 la sută din numărul total de testări. Însă toată statistica guvernului e apă de plaoie. De ce?! Simplu! În sistemul de stat există persoane care au fost testate și de câte 8-10 ori, până la vindecare sau până la deces. Cei din sistemul medical au fost și ei testați de mai multe ori, mai ales în zonele de risc. Deci, în realitate, s-au testat mult mai puține persoane decât cele 400.000 de teste folosite. În consecință, procentul celor bolnavi este peste cele 4,5 procente!
Ceea ce se întâmplă la drive-in-ul din Băneasa e mult mai aproape de adevăr. Fiindcă acolo nu sunt persoane care să fi făcut a doua oară testul. Iar o mare parte dintre cei depistați pozitivi nu aveau niciun fel de simptome. Erau oameni normali, ce duceau un stil de viață firesc din punct de vedere social. Singurele măsuri de protecție pe care le luau erau cele impuse de guvern, adică purtatea măștii și o minimă distanțare socială. Ceea ce mai trebuie spus este faptul că strategia guvernamentală de testare a fost până acum îndreptată către persoanele cu grad mare de risc de infectare, precum și spre cei suspecți în anchetele epidemiologice. De partea cealaltă, la testarea liberă de care vorbim au mers românii care și-au dorit, au putut și și-au permis acest exercițiu medical. NU doar cei aleși “pe sprânceană” de sistem..
Comentează pe FACEBOOK