miercuri 29 noiembrie 2023

Teste de salivă pentru elevi, de vânzare pe OLX

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În școli a început testarea elevilor pentru Covid-19. PRocedura a fost plasată în responsabilitatea părinților, dar unii dintre aceștia au pus la vânzare pe internet kiturile cu teste de salivă primite de copii de la școală, potrivit Digi24.

Testarea se bazează pe buna-credință a părinților. Dar cine garantează că un părinte trimite rezultatul corect al testului? La această întrebare autoritățile spun că fac apel la responsabilitatea părinților, să se asigure că elevii se testează de două ori pe săptămână și să comunice rezultatul întocmai.

Procedura pentru folosirea testelor nu este suficient de clară și nu va avea rezultatul dorit de autorități, spune Eugen Ilea, președintele pe București al Federației Național a Asociațiilor de Părinți.

„Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state. Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta”, a spus Ilea, transmite Digi24.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro