joi 30 mai 2024

Tomac: Ciucă și Ciolacu mimează o preocupare care nu convinge pe nimeni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Eugen Tomac, președinte PMP și europarlamentar, se arată surprins de faptul că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă „mimează această stare de supărare” în loc să stea „cot la cot cu ministrul Educației, cu liderii sindicali” pentru a găsi o rezolvare cu privire la greva profesorilor.

„Evident că nemulțumirea profesorilor a băgat în corzi coaliția de guvernare și orice om politic care are o asemenea responsabilitate ca cea a guvernării țării nu fuge de răspundere, ci își asumă și ia în piept calea dialogului. Eu mă așteptam ca domnul Ciolacu și domnul Ciucă să fie în capul mesei la discuțiile cu liderii sindicali în momentul de față, nu să încerce să mimeze o preocupare care nu mai convinge pe nimeni, pentru că aceste partide au sfidat de mai multe ori breasla dascălilor”, a spus Eugen Tomac la Europa FM.

Tomac este de părere că o societate unde nu investim în educație nu poate fi o societate competitivă pe termen mediu și pe termen lung.

Sunt niște momente în evoluția politică post-decembristă când clasa politică pur și simplu a sfidat dascălii din această țară și lipsa de investiție în educație evident că a creat multă dezamăgire și noi uităm de o chestiune esențială: o societate unde nu investim în educație nu poate fi o societate competitivă pe termen mediu și pe termen lung. Politicienii și-au dorit ca românii să depindă foarte mult de influența politicului în educație. Uitați-vă că la un moment dat aceste nemulțumiri pot lua o turnură care, evident, creează mari probleme”, a  spus acesta.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro