duminică 10 decembrie 2023

Tomac: Cum încalcă Olanda regulile Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Consiliul UE spune că Olanda nu aplică legislația Schengen, a atras atenția eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, care a explicat că statul olandez are mari deficiențe în ceea ce privește implementarea legislației din domeniu.

„În mod ironic, și cel de-al doilea stat care s-a împotrivit, de-a lungul timpului, intrării României în Schengen are mari deficiențe în ceea ce privește implementarea legislației Schengen. Sunt date oficiale, prezentate în două documente ale Consilului UE. În primul, Olanda este acuzată de deficiențe “grave” privind aplicarea acquis-ului Schengen în domeniul politicii comune a vizelor”, a scris Eugen Tomac, vineri, pe Facebook.

„În acest sens, Olandei i se face practic un instructaj oficial privind modul în care ar trebui să-și reorganizeze întregul sistem consular pentru a nu vulnerabiliza spațiul Schengen. Sunt formulate, prin urmare, 25 de propuneri pe care aceasta trebuie să le implementeze de îndată”, a adăugat liderul PMP.

Cea de a doua recomandare a Consiliului UE, a precizat Eugen Tomac, este elaborată pe baza unui Raport din 2021 în ceea ce privește implementarea de către Olanda a legislației Schengen privind returnarea.

„Astfel, Olanda este obligată să implementeze o serie de modificări legislative pentru o aplicare uniformă a Directivei privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene. Cele două documente pot și trebuie să fie folosite de autoritățile române și cele bulgare în negocierile de săptămâna viitoare din Suedia”, a continuat oficialul.

Eugen Tomac a explicat că nu poate să nu aprecieze decizia politică a Olandei de a susține în prezent intrarea României în Schengen, dar „nu putem uita însă că, timp de 11 ani, ne-a fost îngrădit acest drept în mod nejustificat de către o țară care astăzi este «certată» pentru deficiențe grave ce țin chiar de protejarea spațiului Schengen”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro