duminică 14 iulie 2024

Tomac, întrevedere cu Ursula von der Leyen pe subiectul Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele PMP Eugen Tomac a avut marţi o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Tomac a precizat că subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi discutat, la Strasbourg, în şedinţa Colegiului Comisarilor.

”Am participat, în această dimineaţă, la un mic dejun de lucru cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am discutat, cu acest prilej, despre chestiunea ce preocupă cel mai mult societatea românească în relaţia noastră cu Uniunea Europeană: aderarea la spaţiul Schengen. Preşedinta Comisiei m-a asigurat din nou că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acceptată în spaţiul Schengen. Cu atât mai mult cu cât ambele misiuni de evaluare care au fost recent în România au prezentat rapoarte foarte bune în acest sens”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El arată că de asemenea, preşedinta Comisiei Europene i-a comunicat că subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi discutat, astăzi, la Strasbourg, în şedinţa Colegiului Comisarilor.

”Mă bucur enorm că, în sfârşit, există un suport total din partea Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Decizia finală însă urmează a fi luată în Consiliul Uniunii Europene pe data de 8 decembrie, iar aceasta le aparţine guvernelor statelor membre”, mai spune Tomac.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro