luni 17 iunie 2024

Tomac: La iarnă, Rusia ar putea opri gazele către UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că la Comisia Europeană se ia în calcul faptul că la iarnă Rusia va opri gazele către Europa. De asemenea, el mai spune că pregătirea pentru iarna viitoare trebuie să fie prioritatea zero, atât pentru Guvernul României, cât și pentru Comisia Europeană.

Comisia Europeană: la iarnă, Rusia va opri gazele către Uniunea Europeană

Acesta este unul dintre scenariile pe care Comisia Europeană le ia foarte serios în calcul. Prin urmare, a luat câteva măsuri concrete pentru a face față sezonului rece 2022-2023, în cazul în care Moscova va sista complet livrările de gaze. Gazprom a sistat deja livrările de gaze către 12 state membre UE, utilizând energia ca instrument de șantaj.

Am primit această informație pe cale oficială, din partea Comisiei Europene, în baza unei solicitări pe care am adresat-o în calitate de deputat în Parlamentul European.

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să mărească zilnic și constant stocurile de gaze pentru a asigura astfel aprovizionarea cu energie a cetățenilor europeni.

Mai exact, Comisia a propus o obligație de stocare de gaz de 80% pentru 2022 și de 90% pentru anii următori.

Pregătirea pentru iarna viitoare trebuie să fie prioritatea zero, atât pentru Guvernul României, cât și pentru Comisia Europeană. Ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimii 100 de ani”, a spus Tomac.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro