joi 7 decembrie 2023

Tomac: Nu intrăm în Schengem mai devreme de 2025

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat că nu mai putem vorbi de o aderare a României la Schengen mai devreme de 2025 și asta pentru că țările care vor deține până atunci Președinția Consiliului UE nu au în intenție extinderea acestui Spațiu.

„Intrăm la primăvară în Schengen?
Oricine încearcă să aducă în discuție o aderare mai devreme de 2025 nu înțelege mecanismele Uniunii Europene.
Pentru o revenire asupra subiectului acceptării României în Schengen e nevoie de un nouă decizie a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI).
Iar această decizie poate fi luată doar dacă țara care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene își propune să includă pe agendă extinderea spațiului Schengen, așa cum a făcut președinția cehă.
Am studiat atent prioritățile Suediei la Președinția Consiliului UE. Nu există nicio referire la extindere, ci doar la protecția frontierelor existente și consolidarea mecanismului de evaluare a spațiului de liberă circulație Schengen”, scrie Tomac pe Facebook.
Acesta a precizat că apoi Președinția Consiliului UE va fi preluată de Spania, care, de asemenea, nu-și va propune extinderea Schengen pentru că și ea are mari probleme cu migrația. Urmează apoi Belgia și „nu întrevăd nicio posibilitate ca aceasta să vină cu propunerea de extindere a Schengen”.
„Până atunci, nimeni nu-și dă demisia, nimeni nu-și asumă acest eșec răsunător și revoltător în țara lucrului bine făcut!”, conchide Eugen Tomac.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro