marți 28 noiembrie 2023

Tomac: Soluția pentru turism nu e suspendarea participării la târguri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că decizia privind suspendarea participării României la târgurile de turism este complet neinspirată. Tomac solicită Ministerului Turismului să renunțe la această decizie, cerând totodată să se afișeze prezentarea în engleză a obiectivelor turistice, mai ales a Deltei Dunării.

De asemenea, Eugen Tomac atrage atenția că România poate dezolta foarte frumos agroturismul, Maramureșul și Bucovita, oaze de liniște pentru turiștii străini.

„Turismul românesc în lume

Nu aș fi reacționat pe marginea acestui subiect dacă nu aș fi auzit declarația ministrului Cadariu, care a anunțat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an.

O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă câteva chestiuni simple, dar atât de necesare.

În primul rând, publicați pe pagina oficială a ministerului, în limba română și engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din țara noastră. Dacă nu sunteți în stare, atunci existența acestui minister nu se justifică doar pentru a împărți margarete.

Doi. Realizați reviste și albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoașteți, dar una dintre zonele în care întâlnești mai mulți turiști străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin.

Agroturismul, alt domeniu ce are nevoie de promovare. Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina și Maramureș și atâtea altele, toate trebuie prezentate și promovate inteligent.

Nu izolarea și justificările nepotrivite sunt soluțiile, ci investițiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanță în turism.

România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competență și puțin mai multă inspirație”, transmite președintele PMP.

Scandalul târgului de turism de la New York are repercusiuni. Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat, marți, că participările României la târgurile internaţionale de turism vor fi suspendate.

Amintim că România s-a prezentat jenant la Târgul de Turism de la New York. Mai exact cu draperie neagră pe care au fost prinse cu cleme câteva fotografii de dimensiuni A4. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro