Topul celor mai avariate mașini în accidente

Potrivit unui studiu realizat în UE, în topul celor mai avariate mașini în accidente se regăsește și Dacia. Înaintea mașinii românești se află însă alte modele de autoturisme din mărci mult mai scumpe.

Pe primul loc în topul mașinilor avariate se află Lexus. Studiul realizat de carvertical.com și pubicat de digi24 arată că, deși aceste autoturisme sunt robuste și rezistente, ajung de multe ori pe mâna unui șofer neexperimentat.

Pe locurile doi și trei se află Subaru și Jaguar. La fel ca și în cazul Lexus, cele două autoturisme sunt robuste și puternice, dar sunt deseori conduse de tineri dornici de adrenalină, care produc accidente grave.

Pe locul patru este BMW, un autoturism carecterizat prin viteză, putere și rezistență. Aceste mașini sunt preferate de mulți europeni, astfel că și accidentele în care sunt implicate BMW-urile sunt foarte multe.

Ultima în acest top 5 este Dacia, una dintre cele mai ieftine mașini din Europa. Acesta este și motivul pentru care sunt achiziționate de șoferi care le folosesc drept cal de bătaie, fără să țină cont de pericolele la care se expun. Modelele cele mai implicate în accidente sunt Sandero, Duster și Logan.

Comentează pe FACEBOOK