luni 26 februarie 2024

Tot mai mulți străini vin să muncească în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Conform Ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, în România există o gravă problemă a forţei de muncă. Pentru contracararea acesteia s-a ajuns la aprobarea unui contingent de 100.000 de lucrători străini.

”Forţa de muncă este o problemă în România, gândiţi-vă că am ajuns la un contingent de 100.000 de oameni care vin să lucreze în România din afara Uniunii Europene din toate ţările pe care le putem găsi cu forţă de muncă mai ieftină decât cea din România şi care vor să vină în România pentru că nu vin tocmai în cea mai dezvoltată ţară din Uniunea Europeană”, a spus acesta, vineri seară, la Digi 24.

Foarte mulţi români pleacă în alte ţări mai dezvoltate, potrivit ministrului.

”Din punctul ăsta de vedere avem o problemă. Să ştiţi că în şantierele româneşti lucrează indieni nepalezi şi aşa mai departe, pentru că nu mai găseşti practic forţă de muncă cu care să lucrezi anumite, sau să faci anumite investiţii care erau absolut normale altădată”.

Ministrul a mai fost întrebat dacă există suficienţi specialişti cu care să se lucreze având in vedere că muncitorii necalificaţi vin din alte ţări.

Dan Vîlceanu spune că, ”uşor, uşor nu se va mai apela la a angaja oameni în zona de expertiză a fondurilor europene, ci mai degrabă să externalizezi anumite activităţi”.

”În loc să angajez un om şi să cheltui bani cu mai mulţi oameni care să facă o activitate, preferi să iei o companie, pentru o perioadă de timp, care să îţi facă o anumită parte dintr-un proiect şi atunci ai garanţia că ai şi forţa de muncă calificată şi eşti şi eficient în cheltuirea banilor publici”, a mai declarat Vîlceanu.

Acesta a precizat că se referă la consultanţă, experţi și evaluatori pentru proiecte.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro