Trafic de coşmar pe Autostrada A2 în următorii ani

Trafic de coşmar pe Autostrada A2 în următorii ani

Podurile de la Cernavodă şi Feteşti, amplasate pe Autostrada Bucureşti – Constanţa (A2), vor intra în reabilitare. În ultimii 30 de ani, acestea nu au mai fost supuse unor reparaţii capitale. Lucrările vor dura aproximativ 2 ani şi jumătate, estimează reprezentanţii CNAIR. 

Această lucrare va dura circa doi ani şi jumătate şi bineînţeles că vom circula cu restricţii, adică vom avea practic jumătate de cale. Nu se va închide total, vom lucra pe jumătate de cale. Există posibilitatea asta tehnică, dar vor mai fi perioade de sugrumare a traficului.”, a anunţat Ovidiu Barbier, Directorul general adjunct al CNAIR, potrivit floteauto.ro.

Lucrările ar putea începe anul viitor. Procedura de lucru este încă în fază de propunere, însă o parte din lucrări se vor realiza sub trafic, altele, cu circulaţia oprită.

„La podurile dunărene nu avem o procedură de lucru clară în acest moment. Vom face tot posibilul ca ea să se facă sub trafic, cât se va putea, însă există în mod sigur anumite operaţiuni care nu se pot face sub trafic. Riparea tablierelor şi schimbarea aparatelor de reazem nu se pot face sub trafic. Compania de Drumuri a făcut o astfel de operaţiune la Centura de ocolire Constanţa, în anii trecuţi şi acum avem mari probleme cu aparatele de reazem, pe care trebuie să le înlocuim. Acolo sunt nişte probleme: s-a lucrat sub trafic, s-a ripat tablierul, roţile maşinilor au trecut peste acel element de protecţie al rostului de dilataţie, transmiţând şocuri în aparatele de reazem, care s-au fisurat”, a explicat Ovidiu Barbier.

Comentează pe FACEBOOK