vineri 14 iunie 2024

Trafic de influență și șpăgi uriașe în sănătate. Cât „costă” un post la Ambulanță

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sistemul sanitar a mers pe șpăgi în ultimii 30 de ani. Nu mai este un secret acest lucru. Iar faptul că mulți doctori au plecat peste hotare se resimte acut, în plină pandemie de coronavirus.

Multe cazuri au ajuns de-a lungul timpului în atenția polițiștilor și a magistraților. Unul dintre cele mai recente vine din Bârlad, județul Vaslui, potrivit Adevarul

Cătălin Romanic, un ambulanțier din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui – Bârlad și Cristina Nanu, o angajată a Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad, au fost arestați pentru infracțiunile de trafic de influență și înșelăciune. 

Mai multe percheziţii au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Bârlad, într-un dosar de trafic de influenţă în care au fost puşi sub acuzare un amulanţier, Cătălin Romanic, şi o angajată a spitalului, Cristina Nanu. Poliţiştii anticorupţie au descins la locuinţele celor doi, respectiv la locurile de muncă ale acestora de unde au ridicat mai multe probe.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019 – 2020, ambulanţierul şi colega din spital au pretins de la mai multe persoane sume de bani  cuprinse între 1.000 şi 7.000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale. Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore. Sămbătă, 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro