duminică 14 iulie 2024

Traseul din România al italianului confirmat cu coronavirus

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Italianul de 71 de ani, care a vizitat România în perioada 18-22 februarie și a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, a intrat în contact cu mai multe persoane. Acesta a vizitat familia soției sale de origine română, dar a întreprins și câteva întâlniri de afaceri.

Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

  • 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
  • de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni din judeţul Gorj
  • 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socri
  • 19 februarie – italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine
  • 20 februarie – bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale
  • 20-21 februarie – are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu
  • 22 februarie – se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional.
  • În jurul orei 14.00 pleacă spre Bologna la bordul unui avion. În Italia, medicii îl consideră suspect de coronavirus.
  • 25 februarie – medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu cronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de medici.

Compania aeriană Wizz Air a confirmat, miercuri, că a transportat, pe ruta Craiova- Bologna, un pasager care a fost ulterior diagnosticat cu coronavirus. Este vorba chiar despre acest bărbat.

Wizz Air menționează că avionul a fost scos din uz pentru a fi dezinfectat, iar ruta va fi operată cu o nouă aeronavă.

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air. (…)Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni”, arată reprezentanții companiei într-un comunicat remis presei.

Italia este cea mai afectată țară europeană de coronavirus, cu 12 morți.

Bilanțul vicitimelor coronavirusului, la nivel mondial, crește de la o zi la alta, depășind, miercuri dimineață, 2.760 de morți.

În România, sunt 26 de persoane în carantină și 2.077 monitorizate la domiciliu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro