sâmbătă 15 martie 2025

Treabă ‘de mântuială’. Parcul intrat în reparații la 2 zile de la deschidere

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Treabă de mântuială la Brașov. Inaugurat în 2 martie, parcul din zona Răcădău a intrat luni, 4 martie, în reparaţii, după ce au apărut primele degradări. Bună Ziua Brașov arată și de ce s-a întîmășat acest lucru: pe aleea pietonală au intrat oameni cu mașinile personale, iar pavajul a fost distrus în unele locuri. Oar de pe o rampă de acrobaţii din lemn au început să se desprindă scânduri şi alte componente, ceea ce ar pune în pericol copiii veniți să se joace în parc.

Foto: bzb.ro

Cel mai mare parc din Brașov, amenajat cu o finanţare europeană pe un teren de 1,6 hectare, a fost deschis, sâmbătă, în zona cunoscută sub denumirea de „La iepure”. Investiția a fost de un milion de euro. Primăria Brașov spune că este cel mai mare parc amenajat de municipalitate în ultimii 15 ani.

Parcul are zonă verde cu alei pietonale, foișoare, balansoare, locuri de joacă, echipamente de fitness, poligon de biciclete și trasee de pump track, biciclete și mașinuțe electrice de închiriat.

Primăria Brașov: Parcul NU a fost închis, câteva zone sunt îngrădite pentru reparații

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat pentru sursa citată că la aleea pietonală au apărut defecţiuni din cauza maşinilor, care au ajuns pe alee, deşi nu aveau voie. Practic, pe respectiva alee, unde s-a realizat un pavaj din dale de piatră şi pământ, au ajuns, printre altele, maşini ale operatorului local de salubritate, dar şi un alt vehicul utilitar şi, cel mai probabil, din cauza greutăţii maşinilor, pietrele s-au dislocat.

Pe de altă, reprezentantul Primăriei Braşov explicat că rampa de lemn a fost amenajată acum câteva luni, iar de atunci a fost afectată de ploi şi zăpezi. Este vorba de o structură de lemn care, în mod normal, ar fi trebuit să reziste fără probleme iernii, aşa cum rezistă alte structuri de lemn montate în aer liber. După ce au fost constatate aceste degradări, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a anunţat:

„Constructorul va repara tot ceea ce se deteriorează”, iar în perioada lucrărilor, parcul va rămâne deschis.

Pentru lucrările la parc, garanţia este de 3 ani, perioadă în care defecţiunile sunt remediate de constructor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro