marți 28 noiembrie 2023

Trump vrea înarmarea cetăţenilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul preşedinte, Donald Trump, s-a gândit că „înarmarea cetăţenilor” este potrivită pentru a lupta împotriva „răului din societatea noastră”. Afirmația acestuia vine după masacrul de la şcoala primară din Texas, transmite AFP.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc. Întâmplător, anul acesta convenția anuală a avut loc în Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.

„Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea. Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a spus el.

Donald Trump l-a acuzat  Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic „lacrimile familiilor îndoliate”.

Potrivit fostului președinte, atacatorul era un „nebun scăpat de sub control”. „Va arde în iad”, a promis el.

Donald Trump crede că o securitate sporită este necesară în şcolile americane. afostul președinte vrea instalarea de „garduri zdravene”, detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

„Am cheltuit trilioane de dolari în Irak și Afganistan și nu am primit nimic în schimb. Înainte de a construi națiuni în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”.

La începutul lunii, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare să se trimită un ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari către Ucraina. Până acum, Congresul a aprobat aproximativ 54 de miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Trump crede că americanilor decenți ar trebui să li se permită arme de foc pentru a se apăra împotriva „răului”.

Trump a propus o „revizuire de sus în jos” a siguranței școlare. Acesta dorește puncte de intrare fortificate, detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. Potrivit acestuia, democrații blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde.

Senatorul de Texas, Ted Cruz, a declarat la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA) că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii.

„Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a spus el.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro