joi 7 decembrie 2023

Turist căutat de salvamontiști era de fapt acasă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un turist, în vârstă de 36 de ani, a pus pe jar salvamoniștii din Bușteni și Sinaia care l-au căutat timp de trei zile. Bărbatul ceruse ajutor că s-a rătăcit. Deși bărbatul a reușit să găsească ieșirea de pe traseul din Munții Bucegi și să ajungă acasă, a considerat că nu mai este necesar să anunțe, informează Serviciul Naţional Salvamont, potrivit Agerpres.

Sâmbătă seară turistul a anunțat că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii. Traseul este de dificultate medie. Până luni, salvamontiștii nu au mai reușit să ia legătura de el. 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi au luat parte la căutări. Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că bărbatul „se află bine mersi la domiciliu”.

”Am sunat permanent pe numărul lui, dădea semn de telefon închis. În cele din urmă, i-am trimis un mesaj pe WhatsApp şi astăzi (luni – n.r.) am văzut că a citit mesajul. L-am întrebat de ce nu ne-a anunţat şi pe noi şi ne-a spus că nu s-a gândit”, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu pentru News.ro.

După 3 zile de căutări, zi şi noapte, de la apelul de urgenţă lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit al zeci de salvatori, după resurse umane, materiale şi financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să îşi pornească telefonul şi astfel să aflăm că el se află bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situaţii depăşesc capacitatea noastră de înţelegere”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro