joi 22 februarie 2024

Ucraina: România să înceapă măsurătorile pe canalul Bâstroe

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ucraina și-a dat acordul pentru începerea măsurătorilor pe Canalul Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, cerute de autoritățile române pentru a fi lămurită problema lucrărilor de dragare făcute de ucraineni.

Măsurătorile se vor face cu nave ucrainene, a mai spus oficialul din minister şi ar putea dura până la 10 zile.

„Salut intenţia Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe! După săptămâni întregi de controverse este timpul să se facă lumină în această problemă bilaterală! Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători la care noi să desemnăm un expert român! În prezent, avem un acord pentru măsurători care sunt efectuate de echipajele noastre pe braţul Chilia (partea ucraineană) între km 22 şi km 116. Partea română a solicitat acces pentru măsurători pe sectorul braţului Chilia cuprins între km 11 şi km 22, dar şi pe canalul Bâstroe. În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, insist că este în interesul ambelor state să fie clarificată situaţia dragajelor efectuate de Ucraina pe tot braţul Chilia şi pe canalul Bâstroe”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a anunţat, la jumătatea lunii februarie, că există semnale că Ucraina face lucrări de dragare a canalului Bâstroe, acest lucru putând avea impact asupra mediului şi Deltei Dunării.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro