duminică 21 aprilie 2024

UDMR insistă cu tema autonomiei Ținutului Secuiesc

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UDMR inistă cu tema autonomiei Ținutului Secuiesc, drept răspuns la afirmația premierului Marcel Ciolacu, care a precizat că nu va fi niciodată o regiune autonomă.

Tanczos Barna a transmis, într-o postare pe facebook, că „Ținutul Secuiesc a fost, este şi va fi!”.

„Astăzi la Siculeni, lângă monumentul Siculicidium, l-am avut ca oaspete pe domnul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. De ce? În cursul zilei de ieri, la Târgu Mureș, într-un discurs despre toleranță, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut o afirmație nefericită spunând că Ținutul Secuiesc nu va exista niciodată. Cu această ocazie l-am invitat și îi mulțumesc domnului prim-ministru că a acceptat invitația mea. Am avut ocazia să vorbim despre faptul că Ținutul Secuiesc există. A existat, există și va exista. Desigur, am vorbit și despre autonomie, pe care secuii au pierdut-o aici, la Siculeni, și pentru care au luptat atât de mult”, a precizat, duminică, Tanczos Barna, într-o postare pe pagina sa de Facebook, împreună cu un mesaj video în limba maghiară, potrivit Adevarul.

Tanczos Barna a susținut de asemenea că i-a oferit prim-ministrului un manual și o descriere în limba română privind istoria Ținutului Secuiesc.

„Domnul prim-ministru consideră că nu va mai fi niciodată autonomie. Eu spun că nu ar trebui să deschidem o dezbatere pe acest subiect în 2024, în an electoral, pentru că astfel ajutăm doar partidele extremiste cum este AUR și partidul Sosoaca. Am convenit să continuăm colaborarea. Am reușit să îi ofer domnului prim-ministru două cărți. Un manual și o descriere în limba română privind istoria Ținutului Secuiesc, care evidențiază existența acestuia. Faptul că suntem aici, în Ținutul Secuiesc și că l-am putut avea ca oaspete, dovedește că Ținutul Secuiesc există. Și noi, maghiarii din Transilvania, secuii, locuitorii Ținutului Secuiesc, suntem garanția că Ținutul Secuiesc va exista. Așteptăm cu drag prim-ministrii României, în Ținutul Secuiesc, pentru ca să le arătăm ospitalitatea secuiască”, a mai spus senatorul UDMR.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro