sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Un de guvernare PNL-PSD-UDMR: ‘Am oferit stabilitate’

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Se împlinește un an de guvernare PNL-PSD-UDMR. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că preluarea conducerii țării de către această coaliție a oferit României siguranța, stabilitatea și predictibilitatea de care avea nevoie.

„Prioritățile Guvernului au fost încă din prima zi legate strâns de nevoia de a proteja populația și economia de aceste efecte în lanț. Astfel, prin măsurile luate în cadrul Pachetului Sprijin pentru România, am venit în ajutorul celor vulnerabili și am consolidat vitalitatea mediului de afaceri. Creșterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situației economice dificile și investițiile masive au contribuit la menținerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă și a dinamicii creșterii economice”, a spus prim-ministrul, scrie euractiv.ro.

Ciucă a adăugat că fondurile europene absorbite, alături de demararea PNRR și deschiderea drumului către OCDE, au oferit „susținerea necesară planurilor noastre de gestionare a crizelor, în paralel cu implementarea reformelor necesare pentru modernizarea administrației și oferirea unui cadru de funcționare optim mediului privat”.

Investițiile străine directe se apropie, anul acesta, de zece miliarde de euro.

„Ne bazăm pe aceeași abordare a dialogului pentru continuarea integrării noastre în arhitectura europeană și globală a partenerilor noștri.2022 va rămâne anul ridicării MCV, o confirmare a maturității atinse de țara noastră, la 15 de ani de la aderarea la UE. În pofida celor mai mari, grave provocări de securitate în regiunea noastră de la căderea Cortinei de Fier, garanțiile primite din partea partenerilor noștri strategici sunt mai puternice ca niciodată, iar apartenența noastră la NATO, cea mai importantă organizație politico-militară, ne conferă protecția necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România. Responsabilitatea noastră, la nivelul Guvernului, este să menținem echilibrul, într-o perioadă marcată de multe crize. Le vom traversa cu bine, așa cum deja am demonstrat că putem, împreună”, a conchis el.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro