duminică 14 iulie 2024

Un nevăzător cu certificat a obținut carnetul de șofer, la Oradea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bărbat din Oradea care deţine certificat de nevăzător a reuşit să obţină permisul de conducere. Cum a fost posibil, a dezvălui soția sa la procesul de divorț, în fața judecătorilor.

În 2018, orădeanul a primit o ofertă să se angajeze ca şofer la o firmă de curierat în Elveţia, însă a fost necesar să-şi reînnoiască permisul de conducere.

Cum el suferea de o problemă gravă de vedere și avea legitimaţie de nevăzător, dar şi un dosar depus pentru a se pensiona din motive medicale, împreună cu soția sa au pus la cale o înșelăciune, scrie ebihoreanul.ro.

Soția sa a completat cu numele ei formularul, a obţinut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale, iar apoi a şters numele ei şi l-a trecut pe al soţului.

După divorț, femeia şi-a denunţat fostul soţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spunând-o că a forțat-o să facă acest lucru.

Anchetatorii au descoperit însă că și-a ajutat soțul de bunavoie, astfel că s-a ales cu un an de închisoare, iar fostul ei soţ, 3 luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Instanţa a anulat fişa medicală falsificată, iar bărbatul va rămâne fără permis de conducere.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro