joi 22 februarie 2024

Un nou ucigaș din China: hantavirus

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nici nu s-a încheiat pandemia de Covid-19, că un nou virus amenință oamenirea.

Este vorba despre hantavirus, un virus plecat tot din China.

Un bărbat care a murit luni fusese testat pozitiv pentru hantavirus, făcând oficialitățile de la Beijing.

S-a decis, astfel, testarea altor 32 de oameni care au călătorit cu el într-un autobuz, scrie Fox News, potrivit Hotnews.

Boala provine de la șobolani, iar oficialii americani din sănătate spun că nu poate fi transmisă între persoane, afectează de obicei pacienți care respiră aer contaminat de excremente ale șobolanilor, sunt mușcate de aceste rozătoare sau dacă oamenii ating ceva care a fost contaminat cu urină, excremente sau salivă de rozător și apoi și-au atins nasul sau gura.

Infecția mai este posibilă și prin ingerarea de alimente contaminate pe aceeași cale, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Center for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA.

Simptomele bolii sunt oboseală, febră și dureri musculare, precum și dureri de cap, amețeală, frisoane și dureri abdominale. Simptomele ulterioare pot fi tuse și dificultăți în respirație, iar boala are un procentaj de fatalitate de 38%. Mai multe simptome sunt similare cu semnele de COVID-19, care a infectat peste 81.600 de oameni în China și a făcut 3.285 de victime.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro