marți 28 noiembrie 2023

Un român, complice al hackerilor de la Killnet

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 21.50 – Hackerii pro-ruşi de la Killnet cer eliberarea tânărului român reţinut în Marea Britanie şi acuzat că i-a ajutat.  Într-un mesaj postat pe reţeaua Telegram, gruparea de hackeri susţine că „această persoană nu are nimic de a face cu Killnet” şi ameninţă că, dacă Feher nu este eliberat în 48 de ore, va „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova.

STIREA INITIALA

Un român din Marea Britanie este anchetat după ce ar fi ajutat gruparea de hackeri ruși de la Killnet să atace cibernetic zeci de site-uri din România, a declarat, marți, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„A fost identificată o persoană, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de grupare și prin identificarea unor site-uri care ar fi putut fi atacate”, a declarat marți Lucian Bode.

Amitnim că mai multe atacuri cibernetice de tip DDoS asupra site-urilor Guvernului României, Ministerului Apărării Naționale, Poliției Române, dar și ale aeroporturilor și televiziunii Digi24. Atacurile grupării rusești au avut loc în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Cine este românul complice al Killnet

Defapt.ro a aflat că românul suspectat că a colaborat cu gruparea KillNet este un anume Ioan Feher. Acesta traducea din limba rusă în limba română materiale promovate de grupare pro-rusă și indica site-urile din România care ar fi putut fi atacate. Autoritățile din Marea Britanie au efectuat o percheziție la locuința românului.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro