joi 7 decembrie 2023

Universitățile trec în online pentru a scăpa de facturi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Două mari universități din România au luat decizia de a trece în online pentru a scăpa de facturile uriașe la curent. Este vorbva despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad și Universitatea din Craiova.

Protectorul pentru strategia academică şi programe de studii din cadrul UVVG Arad, Cristian Benţe, a declarat sâmbătă, că decizia a fost luată pentru a se valorifica platforma de studiu online creată în timpul pandemiei de COVID-19, dar şi în contextul actual al preţurilor mari la energie, care impun adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor, scrie NewsWeek.

Doar studenții a trei facultăți cu profil medical vor mai merge fizic la cursuri.

În ceea ce privește situația de la Universitatea Craiova, cursurile vor fi online până la primăvară.

„Hotărârea de a intra în online a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului online cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice. Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, Nicolae Dumitru.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro