joi 7 decembrie 2023

USR-PLUS îi retrage sprijinul politic premierului Cîțu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

USR PLUS a anunțat, miercuri seara, la finalul unei ședințe de urgență, că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, după ce acesta l-a remaniat pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Liderii USR-PLUS îl acuză pe Cîțu că a aruncat țara în criză politică.

“USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern”, avertizează partidul într-un comunicat.

“În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, adaugă formațiunea.

Dan Barna a scris pe Facebook că Florin Cîțu a arătat că nu poate conduce nimic și trebuie să plece. „Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.”, scrie Barna.

Dacian Cioloș pe de altă parte spune că premierul a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS și că a subordonat Guvernul intereselor PNL. „Promisiunea făcută primarilor PNL e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.”, a scris Cioloș pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro