USR-PLUS îl condiționează pe Nicușor Dan

Liderii USR-PLUS îi pun bețe-n roate primarului Nicușor Dan. Mai exact, aceștia condiționează adoptarea bugetului Capitalei de creșterea atribuțiilor viceprimarului Horia Tomescu, propulsat de alianță în locul lui Vlad Voiculescu, scrie B1.ro.

Potrivit sursei citate,  USR PLUS amenință că va bloca bugetul Capitalei, estimat la aproape 7 miliarde de lei, dacă viceprimarului lor nu i se vor delega mai multe atribuții. Prin urmare rezolvarea unor probleme urgente pentru Capitală, de la cele care vizează termoficarea, traficul infernal, gestionarea spitalelor până la depozitarea și arderea necontrolată a deșeurilor riscă să fie amânate în urma presiunilor exercitate de USR PLUS pentru ca Horia Tomescu să primească mai multe atribuții.

Am lansat în dezbatere publică proiectul bugetului Capitalei pentru 2021. E un buget care face curăţenie în primărie şi pregăteşte construcţia Noului Bucureşti. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reuşit să deblocăm investiţiile şi să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul ne prezintă  ”10 lucruri de reţinut din punctul de vedere al investiţiilor”

„1. Modernizăm, aşa cum am promis, reţeaua de termoficare a oraşului (circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice). E esenţial să facem paşi reali în rezolvarea celei mai urgente probleme a Capitalei.

2. Reluăm lucrările la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 (alocăm 39 de milioane lei). Adiacent, finalizăm lucrurile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în sectorul 2.

3. Continuăm lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea (alocăm 40 de milioane de lei şi plătim în plus 7 milioane de lei datorii din urmă).

4. Consolidăm clădirile cu risc seismic (continuăm lucrul pe cele 12 şantiere deschise şi deschidem alte câteva şantiere).

5. Refacem Planul Urbanistic General, pentru o dezvoltare corectă şi echilibrată a oraşului.

6. Demarăm proiectul pentru semaforizarea inteligentă în Bucureşti.

7. Investim 25 de milioane de lei în reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta.

8. Facem lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei (Spitalul Cantacuzino şi Spitalul Theodor Burghele).

9. Continuăm lucrările de reabilitare a Teatrului Ion Creangă.

10. Finalizăm Registrul Spaţiilor Verzi, pentru a proteja sănătatea bucureştenilor” arată rimarul”.

Comentează pe FACEBOOK