Vaccinare la liber cu AstraZeneca

Pentru că foarte mulți români evită vaccinarea cu serul Astra Zeneca din cauza suspiciunilor privind apariția trombozelor la unii pacienți, autoritățile au decis să dea liber la vaccinare. Concret, oricine dorește să se vaccineze anti-Covid cu Astra Zeneca poate merge la orice centru chiar dacă nu au programare. 

În condițiile în care sute de mii de români programați pentru vaccinarea cu acest ser s-au reprogramat sau nu s-au mai prezentat la rapel, România riscă să rămână cu vaccinul pe stoc și chiar să iasă din termenul de valabilitate. Astfel,  potrivit unei circulare emisă de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), centrele de vaccinare pot să administreze acest tip de vaccin fără o programare prealabilă.

”Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria, produs de compania AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccinare al persoanelor care doresc acest lucru, vă informez că în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca, în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă, respectându-se celelalte proceduri și instrucțiuni emise de CNCAV”, se arată într-un document prin care ministrul Sănătății este informat de CNCAV cu privire la decizie.

Potrivit celor mai recente date anunțate de CNCAV, luni seara, de la începutul utilizării vaccinului AstraZeneca pe teritoriul României, pe 15 februarie,  și până în prezent, 404.066 de persoane au primit acest ser, dintre care 397.579 au fost vaccinate cu prima doză, iar 6.487 au primit și a doua doză.

 

Comentează pe FACEBOOK