Peste un miliard de euro, bani europeni, urmează să vină în România pentru dezvoltarea Deltei Dunării și a infrastructurii conexe din zona limitrofa. Imensa sumă se va împărți pe proiectele elaborate de unitățile administrativ-teritoriale din zonă.
În ultima ediție a emisiunii Selectiv cu Dan Bucura s-au făcut o serie de dezvăluiri despre modul în care anumite personaje s-au mufat la aceste sume. Coordonatorul Asociației ADI ITI Delta Dunării, structura care avizează toate proiectele respective este unul dintre ele. Acesta a câștigat concursul organizat pentru ocuparea postului său, candidând singur pe loc. Problema nu a fost acest mic amănunt, ci una mult mai gravă. Sorin Zaharcu era incompatibil la momentul examenului. Soția sa deține o firmă ce face consultanță și scrie proiecte exact pentru entitățile ce vin apoi la avizare către soț. Contracte ale soției sunt încă în derulare.
Apare, fără echivoc, întrebarea: poate soțul să refuze la avizare un client al soției ce tocmai i-a plătit acesteia o factură grasă?! Sunt oare favorizați cei ce fac proiectele cu soția coordonatorului?! Ce șanse au cei care ignoră prezența acelei societăți și aleg sa lucreze cu altcineva?
Aveți mai jos un fragment extrem de sugestiv din emisiunea respectivă, în care se explică mecanismul de lucru al acestor „dăunători” ai Deltei Dunării:
Comentează pe FACEBOOK