duminică 14 iulie 2024

Vasile Blaga nu scapă de problemele penale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vasile Blaga nu scapă de problemele penale. Curtea de Apel a anulat, joi, decizia de achitare primită de fostul ministru, iar dosarul va fi rejudecat de la zero la Tribunalul București.

 În acest dosar, fostul parlamentar a fost acuzat de DNA Ploiești, în 29 noiembrie 2016, că a primit 700.000 de euro de la o firmă pentru ca aceasta să obţină contracte cu două companii naţionale, iar o parte a banilor i-ar fi primit intermediul fostului primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

„În perioada 2011 – 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale”, susțin procurorii anticorupție.

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

Gheorghe Ștefan, zis Pinalty, a făcut un acord de recunoaștere a faptelor, pentru a obține o pedeapsă mai mică.

Vasile Blaga este europarlamentar PNL, partid care face parte din grupul PPE.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro