luni 17 iunie 2024

‘Vestea bună’ primită de România: Dobânzile SCAD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține, într-o postare pe Facebook, că alegerile anticipate au un efect pozițiv pentru ratingul de țară și spune că guvernul PNL a primit „o veste bună” în acest sens de la agenția de rating Moody’s. ​

„Alegerile anticipate, efect pozitiv pentru ratingul de țară. Din primul moment am comunicat transparent și permanent cu investitorii, agențiile de rating, partenerii noștri instituționali. Tot ce am anunțat este credibil. Nu umblăm cu miniciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu și comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români. Dobânzile SCAD în fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic, înseamnă inflație mai mică și dobânzi mai mici pentru români. Ieri încă o veste BUNĂ pentru guvernul PNL. Agenția de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară.”, a scris Cîțu pe Facebook.

Ministrul liberal spune că, la fiecare întălnire cu investitorii a explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate, iar acum avem rezultatele comunicării permanente și credibile.

„From a credit perspective, holding early elections could bring forward the implementation of a new policy agenda. A freshly elected government with a clear mandate to tackle the country’s economic and fiscal challenges could from that angle be credit positive” – Moody’s, 13 februrie 2020.

Este cred primul exemplu în istorie când o țară trece printr-o situație politică dificilă cu o economie care a fost capusata de socialiști aproape un deceniu dar care are susținerea și încrederea investitorilor, a agențiilor de rating și a partenerii instituționali din UE și SUA.

Guvernul PNL a făcut din nou ca România să conteze. Urmează lucruri fantastice pentru români. V-am promis și așa vom face”, conchide Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro