sâmbătă 22 iunie 2024

Victor Ponta nu respinge posibilitatea de a se întoarce în PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Desemnat ca consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu pentru chestiuni legate de relațiile economice internaționale, Victor Ponta, fostul prim-ministru, a afirmat în data de 19 august la postul Digi24 că este deschis să poarte discuții despre posibilitatea de a se reintegra în PSD, în cazul în care acest subiect va fi adus în discuție.

„Eu nu am plecat din PSD. Am fost exclus de colegii mei din Pro România pentru ceva ce cred am făcut bine, dacă mă întrebaţi şi azi, şi anume ne-am opus lui Liviu Dragnea în faimosul scandal cu Sorin Grindeanu. Între timp, PSD, nu oficial, dar într-un fel, şi-a mai recunoscut din greşeală. În primul rând, luându-l pe Sorin Grindeanu înapoi. Suntem social-democraţi. Mai departe, însă, chestiunile de partid, e mai greu pentru PSD să spună «Măi, chiar am greşit atunci când v-am dat afară. Asta e. Aşa era vremea lui Dragnea». Dacă o vor face şi eu şi colegii mei din Pro România suntem foarte bucuroşi”, a declarat Victor Ponta, potrivit news.ro.

Când a fost întrebat dacă ar fi dispus să se întoarcă în PSD în situația în care partidul condus de Marcel Ciolacu ar recunoaște erorile săvârșite, Victor Ponta nu a exclus această eventualitate.

„Dar nu depinde doar de mine şi de Ciolacu”. „Dacă va exista o discuţie, o purtăm cu toată deschidere”, a adăugat Ponta.

Numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu pentru aspectele legate de relațiile economice internaționale, Victor Ponta a văzut decizia publicată în Monitorul Oficial în ziua de vineri, 18 august. Este important de menționat că liderul partidului PRO România nu va primi remunerație pentru acest rol.

Între 2010 și 2015, Victor Ponta a deținut funcția de președinte al PSD, fiind, de asemenea, co-președinte al USL împreună cu Crin Antonescu. În calitate de prim-ministru, a condus Guvernul în perioada mai 2012 – noiembrie 2015. El și-a prezentat demisia ca urmare a tragediei din clubul Colectiv din București.

În iunie 2017, Victor Ponta a fost eliminat din rândurile PSD, după ce partidul condus de Liviu Dragnea i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu, prim-ministrul de atunci, care a refuzat să demisioneze. În aceeași perioadă, Victor Ponta a fost numit șef al Secretariatului General al Guvernului. Ulterior, un an mai târziu, Ponta a fondat partidul Pro România, atrăgând în rândurile sale mai mulți social-democrați dezamăgiți de conduita PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro