sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Visa și Mastercard își suspendă operațiunile în Rusia

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Giganţii Mastercard şi Visa au anunţat că îşi suspendă operaţiunile în Rusia. Decizia a fost luată în semn de protest faţă de invazia Ucrainei, transmite BBC.

Mastercard a transmis, sâmbătă, că băncile ruseşti nu vor mai fi susţinute de reţeaua sa. Orice card emis de companie în afara ţării nu va funcţiona la comercianţii sau bancomatele ruseşti, informează News.ro.

Dată fiind natura ”fără precedent a conflictului actual şi din cauza incertitudinii mediului economic” această decizie a fost luată.

Visa transmis că va opri toate tranzacţiile din ţară în zilele următoare. Cardurile Visa emise de instituţii financiare din afara Rusiei vor înceta să funcţioneze şi pe teritoriul ţării.

Al Kelly, directorului general al companiei, Visa spune că a fost ”obligată să acţioneze în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia şi a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”.

”Regretăm impactul pe care îl va avea acest lucru asupra stimaţilor noştri colegi şi asupra clienţilor, partenerilor, comercianţilor şi deţinătorilor de carduri pe care îi deservim în Rusia. Acest război şi ameninţarea continuă la adresa păcii şi stabilităţii cer să răspundem în conformitate cu valorile noastre”, a încheiat acesta.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro