sâmbătă 2 martie 2024

Vizita Kamalei Harris analizată de CTP

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gazetarul Cristian Tudor Popescu crede că sunt mulți români care, în urma vizitei vicepreședintelui american Kamala Harris, așteptau un anunț despre ridicarea vizelor pentru SUA, „ca să poată fugi mai repede și mai ușor, din România în America”. Declarația a fost făcută la Digi 24.

„Sunt destui cetățeni români care cred că au întrebat un singur lucru după vizita doamnei Kamala Harris, vicepreședintele SUA, în România: «Da’ vizili, când ne ridică vizili?». Ei vor să se ridice vizele pentru America. De ce? Pentru ca să poată fugi mai repede și mai ușor, din România în America, la «un caz de situație». Păi, nu? De ce se fac pașapoarte acum în avalanșă și se scoate valută de la bancă și așa mai departe? De ce oare?”.

„Faptul că doamna Harris a spus că România va fi apărată, ca fiecare centimetru din NATO, credeți că impresionează prea multă lume pe aici?”, se întreabă gazetarul.

„Ar trebui să ne gândim în ce situație am fi fost noi, România, acum, dacă era Dragnea președinte și Trump la Casa Albă, în ce situație eram față cu Rusia? Bineînțeles că este un mesaj esențial acesta și ar trebui să raționăm aici: ce nevoie ai de mai mulți soldați?”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

România încearcă de mai mult timp să fie acceptată în Programul Visa Waiver. Astfel, pentru călătoriile de mai puțin de 90 de zile, viza nu ar mai fi necesară.

România nu a reușit să atingă pragul minim cerut de SUA privind rata de refuz a vizelor, adică 3%. Țara noastră este la un procent de 10%.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro