Vlad Voiculescu recunoaște că a greșit

Ministrul Vlad Voiculescu recunoaște într-o postare pe Facebook că a preluat „o informație parțial greșită” și că în ordinul de ministru se stipulează că o parte dintre cei decedați cu SARS-CoV-2, mai exact cei autopsiați, sunt înmormântați fără haine, o prevedere pe care susține că o va modifica „în cursul zilei de astăzi”.

Anterior postării, acesta a insistat că în ordinul de ministru nu scrie nicăieri că persoanele cu COVID-19 decedate sunt introduse în sicriu dezbrăcate, în saci de plastic.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați (!) – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.» Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris ministrul Vlad Voiculescu pe Facebook, joi, după declarațiile susținute în fața Ministerului Sănătății.

Comentează pe FACEBOOK